Creatief talent krijgt op Woodlands de ruimte om op alle vlakken kunsten te vertonen. Van de eindeloze beats van de dance area tot de intimiteit van de singer/songwriters bus. Er zijn knallende bands, theatrale acts, beeldende kunstenaars aan het werk en talloze kinderactiviteiten. Zo smelt alles samen tot een uniek festival en een onvergetelijke dag. Woodlands stroomt over en staat te springen om de liefde te verspreiden.

Een wandeling over het terrein mondt uit tot een groot avontuur waar alle zintuigen worden geprikkeld. Een prachtige springplank voor lokaal talent en een Bergens creatief en muzikaal paradijs voor jong en oud. “Als je hier eenmaal bent, wil je nooit meer naar huis…”.

Spread the Woodlove!

BAND STAGE
Op zaterdag 31 mei staan er maar liefst negen live bands te vlammen op het hoofdpodium van Woodlands Festival. Van reggae tot rock & roll en van klezmer tot drum ’n bass, Woodlands laat je alle hoeken van de muziekwereld zien en horen. Om te zorgen dat je je niet hoeft te vervelen zijn er net als vorig jaar weer gekke acts tussen de bands door zoals een bingo show, een twist contest en muzikaal vermaak. Het programma is bijna rond, het is nog even wachten op de winnaars van de bandcontest die pas bekend worden gemaakt na de finale.

TECHNO STAGE
3 x 3 = 9, dat dachten de heren van TechLab toen ze de mannen van De Elite vroegen voor het Woodlands Festival.Zij hosten samen een stage op het Woodlands Festival. Pure muzikale kruisbestuiving tussen de bomen van Bergen! Techlab kennen we allemaal van hun kindje Bouwval. Dat hebben ze vorig jaar ook wel laten zien op Woodlands, toen braken ze de boel vakkundig af.
De Elite wordt georganiseerd door de 3 mannen achter The Banana Republic. Ooit begonnen met KoekenBeats en nu druk met De Elite. Met De Elite zoeken zij altijd naar (on)beproefde back-to-back combinaties met regionale elite. Voor deze kruisbestuiving is een line-up gevormd met acts die uit het juiste hout zijn gesneden.

▲ 11:30 – 12:00 BODHI
▲ 12:00 – 13:00 CONTEST WINNAAR 1
▲ 13:00 – 14:00 CONTEST WINNAAR 2
▲ 14:00 – 15:00 WILLEM JANSEN
▲ 15:00 – 16:00 NEIL CB B2B ROSSJOCH
▲ 16:00 – 17:00 LAURA CAGE
▲ 17:00 – 18:00 CAMIEL DAAMEN (LIVE)
▲ 18:00 – 19:00 RENE ENGEL B2B BAS DOBBELAER
▲ 19:00 – 20:00 DE DIRIGENTEN
▲ 20:00 – 21:00 JULIEN DU RIHN
▲ 21:00 – 22:30 BART SKILS

DUBSTEP / DRUM & BASS STAGE
Na het succes van Drum & Bass in de Silent Disco mocht het niet meer ontbreken daarom is er dit jaar een full size Dubstep / Drum & Bass stage op Woodlands festival, en dat is vrij uniek! Submerged het kersverseMountain Rave en I and I Connections hebben de handen ineengeslagen om jullie te voorzien van een potje moddervette Dubstep / Drum & Bass en bass music. Laat je betoveren door alles wat dit festival en deze stage je dit jaar te bieden heeft: Kunst, muziek, liefde en creativiteit.

CLUB LITE STAGE
Feesten zonder alcohol? Dansen op blote voeten? Een extatische party waar niet gepraat wordt? Het bestaat! Sinds 3 jaar is Club Lite Amsterdamde eerste Conscious Club van Nederland en misschien wel van de hele wereld. Op het Woodlands Festival kan je lekker dansen op de tunes van onze resident dj’s. Daarnaast is er een Healingveld en een Hippymarkt. Op het programma staat Yoga met Johan Noorloos, Hoopdance, Facepaint, bellen blazen, Poi Dance en nog veel meer. Aan de Club Lite bar zijn gezonde drankjes verkrijgbaar.

SILENT DISCO
Oorgasme gaat samen met Elements events een kanaal van de Silent Disco hosten. Een tweede kanaal wordt door de mannen van Exclusive 90’s verzorgd! Dit zorgt voor een leuke battle waarbij de bezoekers kunnen kiezen tussen de twee kanalen!

PODIUM NOORDERLICHT
Podium Noorderlicht zet zich in voor bewustwording binnen belangrijke maatschappelijke thema’s als de menselijke economie, voedsel, landbouw, kunst, wetenschap & spiritualiteit. Ook ontvangen wij met regelmaat de beste vertellers uit het land (en daarbuiten). Op Woodlands zal Podium Noorderlicht een gevarieerd programma bieden van meeslepende storytellers en mini-lezingen over mega-onderwerpen. Uiteraard zowel ter leering ende vermaeck.

DANSJE VOOR GROEN STAGE
Ook dit jaar is stichting Dansje voor Groen weer van de partij. In de voorgaande edities van Woodlands Festival verzorgde wij voor een gerieflijk, gezellig en vooral dansbaar toiletbezoek met de kleine Play-stage. Vanwege het grote succes van de voorgaande keren, krijgen zij nu naast de toilet-area een geheel eigen stage toebedeeld. Dus deze keer niet alleen flink aan de danspasjes voor de toiletten, nu ook voor vóór, tijdens én na het plegen van een plasje voor groen!

FILMTHEATER HET MOMENT
Op Woodlands biedt HET Moment de bezoeker een moment van rust in het centrum van de drukte. Om dit te realiseren bouwt Het Moment een mini-theater voor zo’n tien man publiek. Hier kan het jonge talent floreren; een singer-songwriter geeft kleur aan een stomme film, de filmmaker laat aan het publiek zijn prille werk zien, een jonge jazzmuzikant brengt zijn cello tot leven. Een plek dus waar uit de waterval van talent de individuele waterdruppels tot hun recht kunnen komen zonder dat ze opgaan in de grote oceaan. De sfeer van Het Moment theater is die van een ouderwetse cinema. Donker, rood pluche, je valt stil en geniet van de muzikant of film.

KUNST-AREA
Dit jaar is Donker Collective curator voor Woodlands festival. Donker Collective is een groep van 3 broers. Fela, Dali en Tun Donker. De activiteiten van Donker Collective verschillen van het organiseren van kunstzinnige evenementen tot het maken van action paintings (live schilderen) en decoratie van clubs en festivals, soms gecombineerd met een dj set. Zij houden ervan om lekker te schilderen en creatief bezig te zijn. Zij gaan er voor zorgen dat er een mooie selectie aan kunstenaars op het terrein zal exposeren. Er wordt een podium geboden aan jong talent om hen een zetje in de rug te geven. Samen gaan ze ervoor zorgen dat iedereen z’n ogen uit zal kijken naar alle mooie kunst.

WOODLOUNGE
Kom chillen in de Woodlounge onder het genot van een speciaal biertje of dans op de retro, funky beats en klassiekers van toen. Hier kun je jezelf tegoed doen aan allerlei workshops of gewoon even bijkomen van al het spektakel. Bij de Woodlounge zul je je nooit vervelen en krijg je samen met je vrienden en vriendinnen een breed scala aan creativiteit toegediend van theater en dans acts tot alles wat je je nu nog niet voor mogelijk hield. Come and spread the Woodlove!

SINGERSONGWRITTER STAGE
Gelukkig is er ook een oase van rust gecreëerd om even bij te komen, namelijk bij het singer-songwriter veldje. Hier vindt je de luchtbus van het Amsterdams Ballon Gezelschap / Ruigoord, waar allerlei verschillende artiesten hun kunsten zullen laten horen: van meisjes met gouden keeltjes tot stoere rockers met baarden die een akoestische set komen doen. Wanneer je vermoeide benen hebt van de dance area, of je echt even het rare theaterstuk dat je net hebt gezien moet verwerken, kun je hier terecht om te genieten van een intiem optreden.

KIDS-AREA
Voor de kleintjes hebben we dit jaar wederom groot uitgepakt. In de kids-area kan o.a. geschminkt, geknutseld, gesprongen en geskate worden. Net als vorig jaar hebben we een knutselhoek. Ook kan je dit jaar helemaal los gaan bij het spijkerbroekhangen, op ons sprinkkussen of op de miniramp. Op Woodlands hebben wij voor iedereen die wil leren skaten een echte miniramp. Onder begeleiding van het ROLLIN team uit Alkmaar kan iedereen dit jaar kennis maken met deze spectaculaire sport. Kan je al skaten? Neem dan je board mee en laat zien wat je kan. Daarnaast organiseert Go with the Flo sport- en spelactiviteiten. Wil je het rustig aan doen? Dan kun je in de kids-Area ook lekker komen kijken naar de voorstellingen, of een van de inspirerende demo’s van het ROLLIN skateboard-team onder het genot van een ijsje of een cocktail. Ook is er weer Happy Drinks bar waar je alcoholvrije cocktails kunt krijgen. Kortom er is voor iedereen iets te doen, dus kom je ook een kijkje nemen in de kids-area?

DECORBOUW
De Dutch Artist Family werkt voornamelijk met hout, zij zetten het liefst een zo natuurlijk mogelijke setting neer, de sfeer die hierbij opgeroepen wordt is van groot belang. Dit is volgens hun de basis voor een goed evenement. Zij leggen zich liever niet snel vast aan één bepaald decor want ze werken met passie aan een bouwsel en weten van tevoren nooit precies wat het uiteindelijke resultaat is. Ruimte voor eigen creativiteit is onmisbaar, een strak uitgetekend plan komt de creativiteit namelijk niet ten goede. Vrije expressie is dus van groot belang. Zij worden bijgestaan door Kunstenaarscollectief Spatzuiver. Met rollers, kwasten, stiften, spuitbussen en alles waarmee geverfd kan worden maken ze met de grootste lol de meest bizarre paintings.

Woodlands Festival vindt plaats op zaterdag 31 mei in Bergen (N-H). Een uniek en bruisend festival waar o.a. DJ’s, live muziek, theater, eten en een schitterend decor de ingrediënten zijn voor een fantastisch begin van het festival seizoen.

Woodlands Festival vindt plaats op de IJsbaan van Bergen. Bereikbaar met de fiets, auto of met de Woodlands pendelbus vanaf Alkmaar CS die je ook weer veilig terugbrengt.

www.woodlandsfestival.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *